Nieuws

Boekpresentatie Roem en Ambitie

definitief
Maak je droom waar. Onder die naam presenteerde Marguerite de Ruijter in de Bibliotheek Oostland,vestiging Pijnacker op zaterdag 15 maart jl., haar boek Roem en ambitie dat onlangs via Brave New Books is uitgekomen. De eerste boeken werden uitgereikt aan wethouder José van Egmond (Onderwijs/Jeugd), muzikant en gitaardocent Rocky Dotulong en vriendin Bianca van Petegem. De boekpresentatie werd afgesloten met het aansnijden van een grote taart van het boek en een signeersessie. EnigMooiSieraden was aanwezig met de speciaal voor het boek gemaakte vlinderketting en een popsterarmbandje.

Met dit boek is een jeugddroom uitgekomen: ooit een eigen boek uitgeven. Net als de twee hoofdpersonen uit het boek, de broers Eric en Koen Cleijsters, dromen veel jongeren van een creatieve toekomst. Daarom werkten ook drie jongeren uit Pijnacker-Nootdorp en een meisje uit Dedemsvaart aan de boekpresentatie mee. Zij lieten aan de hand van voorwerpen uit het boek zien waar zij van dromen: een modecarrière, spelen in een coverband, zelf schrijfster en illustrator worden en films maken.

Creatieve jongeren
De vijftienjarige Marieke Verhoef uit Pijnacker zit in 4 havo en droomt ervan om na haar havo-diploma de opleiding Modeontwerpen of een andere creatieve opleiding te gaan doen. Ze liet die droom tijdens de boekpresentatie zien aan de hand van een zelf ontworpen popsterjasje. De twintigjarige biologiestudent Koen Rurenga uit Nootdorp toonde wat zijn passie is: spelen in een coverband. Hij coverde de popsong When Susannah Cries van de Noorse Zanger Espen Lind, waarmee hoofdpersoon Eric Cleijsters in het boek eveneens zijn eerste nummer 1-hit scoort. De twintigjarige studente Femke van der Sluis liet haar passie zien met de speciaal voor Roem en ambitie gemaakte boektrailer (nu te zien onder Media of op youtube). Femke studeert Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit in Utrecht. Femke heeft al jongs af aan een grote passie voor het schrijven van verhalen. Toen zij wat ouder werd, kwam daar ook de liefde voor theater en film bij.

Rode draad
Zajinde Kievit (negentien) uit Dedemsvaart wil graag schrijfster en illustrator worden. Zij kon helaas niet bij de boekbespreking zijn. Wel werden haar tekeningen van de vlinderketting uit het boek getoond. Een van de thema’s in het boek is namelijk loslaten. Loslaten van het verleden, een geliefde, pijn. Dat thema loopt als een rode draad door het boek en heeft ook te maken met een vlinderketting die van hoofdpersoon Vera is geweest. Die ketting is in feite het leidmotief. De Pijnackerse ondernemer Gerry Huizer van EnigMooiSieraden heeft speciaal voor de boekpresentatie van Roem en Ambitie deze ketting nagemaakt en een popsterarmbandje  ontworpen. Op 12 april is er een workshop waarbij je deze ketting of het armbandje ook zelf kunt maken en natuurlijk kun je dan ook je eigen exemplaar van Roem en ambitie laten signeren. Opgave via de website.

Klik hier om alle foto’s van de boekpresentatie te bekijken.