Over de auteur

pasfoto margueriteMarguerite de Ruijter (School voor de Journalistiek) is redacteur bij EMMA in Den Haag. In 2014 kwam haar debuutroman Roem en ambitie uit, over twee broers en popidolen en hun strijd met de sociale media. Geschikt voor veertien jaar en ouder. In juli 2015 verscheen het fictieboek ‘Ambory’ en sinds 7 november is het non-fictieboek ‘Help, ik word 50’ uit. In deze laatste uitgave staan interviews met mensen die in 2014 (100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog) en 2015 (70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog) 50 werden. In de aanloop naar dit boek schreef zij diverse blogs op helpikwordvijftig.

Marguerite is sinds 2014 aangesloten bij Oostland Literair en heeft inmiddels aan verschillende bundels meegewerkt. Zo is zij een van de auteurs van de verhalenbundel Te Gek voor Woorden (maart 2015), waarvoor zij samen met Gerard van de Schootbrugge de eindredactie deed. In deze bundel staat het speciaal door haar geschreven ‘De helden van Hill 60’, een kort verhaal over de Eerste Wereldoorlog. In december 2015 Dennengeur & Kunstsneeuw uit, waarvoor zij zowel een verhaal schreef (Een ster in Sydney) als de eindredactie verzorgde.  Daarnaast schreef zij samen met andere leden van Oostland Literair het feuilleton Het Oostland Mysterie, dat tussen oktober en december 2016 in twee huis-aan-huisbladen verscheen. In februari 2017 verscheen de bundel Passievol, waarvoor Marguerite het korte verhaal ‘De Kaartenmakers’ aanleverde. In 2018 kwam een verhalenbundel voor kinderen uit, Vriendschap, waarvoor zij 2 verhalen schreef. Meer weten? Kijk dan ook op de tumblersite fennemar.

Andere uitgaven en blogs:

  • Het prentenboekje Het Toverblad van Meijendel (2010) voor 3-7 jaar.
  • PR-man in Gods tuin, autobiografie van Jan Bentvelsen, voormalig hoofd Public Relations van de Bloemenveiling Holland (2000) – in eigen beheer uitgegeven.
  • Stil Leven, een non-fictieboek met interviews in het kader van de week tegen eenzaamheid (16 september 2016, Uitgever Oostland). Marguerite is een van de auteurs van dit boek.
  • Marguerite schrijft voor haar werk regelmatig blogs op de website van EMMA.